Google plus

indkøbskurv
0 VARE(R) I ALT: 0,00 DKK

Mit barn keder sig

Børns kreativitet

Selvom du er både kreativ, opfindsom og påpasselig med, hvilke aktiviteter du sætter dine børn i gang med, kan det nogle gange være svært at blive ved med at finde på nye og spændende lege. Især i stressede perioder kan vi voksne godt have brug for en pause, uden at det skal gå ud over dit barns fantasi og livsglæde.

Er det godt for børn at kede sig?

Det er meget oppe for tiden, hvorvidt det er godt for børn at kede sig. I den sammenhæng er det vigtigt at se tingene fra barnets perspektiv og at fokusere på, hvorfor nogle børnepsykologer mener, at det er vigtigt at lade børn underholde sig selv. Det mener de bl.a., fordi det er et afbræk i en hverdag, der kan være præget af, at man hele tiden skal lave noget eller holdes i gang. Det er ikke altid godt for de voksne, og det er sjældent godt for børnene. Derudover sætter kedsomhed ekstra gang i både nysgerrighed og fantasi – din pige eller dreng lærer altså at finde på lege selv og tage initiativ til aktiviteter, så de tidligt udvikler en forståelse for, hvad de kan. Det giver ekstra selvværd til de mindre og lidt mere pusterum til de voksne.

Hjælp dit barn i gang

Der er ingen, der siger, at du absolut altid skal smide, hvad du har i hænderne, så dit barn kan blive underholdt. Omvendt ønsker ingen forældre at ignorere eller nedprioritere den leg og det nærvær, som binder alle familiens medlemmer sammen. Det gælder altså om ikke at ”overtage” for barnet, så han eller hun passivt forventer, at noget andet træder i stedet for egen fantasi. (Særligt fjernsynet er en stor synder på det område). Tværtimod er det en god idé, når dit barn keder sig, at hjælpe på vej og opmuntre til egne aktiviteter. ”Hvad kunne du tænke dig at lave?” eller ”Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på” er begge gode mulige svar i forhold til at sætte kreativiteten i fokus.

Fantasifulde og interaktive fortællinger

Her hos Stærk For Livet vil vi naturligvis også gerne foreslå vores lydbøger for børn som kreativ aktivitet. Det er helt originale historier, som vi har udviklet, og de er skrevet af superdygtige børnebogsforfattere, som alle stolt bakker op om vores koncepter. Gennem vores lydbøger inviterer vi børnene til at tage del af historien og sætte fantasien i gang, og det er derigennem vores mål at give dit barn mulighed for både at slå kedsomheden ihjel og selv fortsætte eventyret i fantasien, både alene og sammen med de voksne.