Google plus

indkøbskurv
0 VARE(R) I ALT: 0,00 DKK

Selvværd hos børn

Selvtillid hos børn

De fleste af os ved, at selvværd og selvtillid kan være en svær størrelse hos voksne, men det kan det jo i særdeleshed også være hos børn og teenagere. Vores selvværd har en stor indflydelse på vores udvikling og er med til at skabe den person, man er i dag og bliver i fremtiden. Som voksen spiller dårlig selvtillid og/eller selvværd ofte ind, hvis vi eksempelvis skal rejse os op foran større forsamlinger, møde fremmede mennesker, eller hvis vi skal ud og søge efter kærligheden. Både børn og voksnes humør bliver påvirket, hvis de har et lavt selvværd, og ofte er der en sammenhæng med børns lave selvværd og deres trivsel i skolen, f.eks. om de har venner, eller om de måske bliver mobbet. I det følgende vil har vi samlet lidt information omkring, hvordan børns selvværd bliver påvirket, og hvordan du kan hjælpe med at opbygge selvværd

At opbygge selvværd hos børn

Godt selvværd er vigtigt, fordi det hjælper børn med at holde deres hoveder højt og føle sig stolte af sig selv og have troen på, at de kan udrette noget i livet. Det giver børn mod på at prøve nye ting og vilje til at tro på sig selv. Det lader dem respektere sig selv, selv når de laver fejl. At opbygge selvværd hos børn er deres forældres ansvar og deres lærere i skolens ansvar. Det behøver ikke betyde, at man hele tiden skal rose børnene, men ligeså meget at børnene skal have følelsen af, at man bakker dem op. Det skal have en følelse af tiltro, og de skal kunne se, hvordan voksne udviser respekt, giver tillid og anerkender hinanden, så de kan lære af det.    

Sommetider kan et barn have lavt selvværd, hvis barnet ikke føler sig værdsat, eller hvis der f.eks. er uro derhjemme. Andre gange kan et barns selvværd blive såret i skolen. En lærer kan utilsigtet få et barn føler sig utilstrækkelig, eller måske er der en bølle, der siger sårende ting. Hvis dette fortsætter i en periode ukontrolleret, kan et barn begynde at tro på, hvad andre siger. Som forældre og lærere skal vi forsøge at modvirke disse negative tanker med positive tanker.

Et godt selvværd og positive tanker er også vejen til at få barnet til at træffe gode valg for dem selv. Hvis de tror, de er vigtige, vil de være mindre tilbøjelige til at følge mængden, hvis deres venner gør noget upassende eller farlige. Hvis de har en god selvværd, vil de vide, at de er kloge nok til at træffe deres egne beslutninger. Når børn værdsætter deres sikkerhed, følelser og helbred, er de som regel gladere og sundere. Godt selvværd hjælper dem til at vide, at de er værd at drage omsorg for og beskytte.

Hvis dit barn har lavt selvværd og selvtillid og måske er trist i en længere periode, er det en god idé at snakke med professionelle folk og skolen omkring, hvordan man i den konkrete situation kan styrke og hjælpe barnet. 

Vores mål er at gøre en positiv forskel for børn og påvirke dem i en positiv retning via vores lydbøger

Lavt selvværd hos børn er et af de områder, vi her på Staerkforlivet.dk har sat fokus på. Børnene vil opleve vores lydbøger som eventyr, hvor vi igennem drømmerejser fortæller børnene, at de er gode og dejlige. Dermed søger vi at påvirke barnets humør i en positiv retning og i sidste ende være med til at styrke barnets selvværd og selvtillid. Selvom du måske ikke har fornemmelsen af, at dit barn i dag har lavt selvværd, er det svært at give dit barn for mange positive tanker- Stærkforlivets lydbøger til børn kan have en positiv indvirkning på flere områder af dit barns trivsel, såsom at få dit barn til at sove bedre eller være mindre genert. Du kan under de enkelte aldersgrupper og kategorier i højre side læse mere om de forskellige lydbøger, vi har. I samme åndedrag er det vigtigt at henstille til, at vores lydbøger ikke må ses som et alternativ til professionel behandling eller personlig kontakt.